Voorleesdagen 2018 – Doornveldschool

Jaco Hoeve  -  24 januari 2018  -  Diversen


Pa Nobel leest op Doornveldschool voor uit Sttt! De tijger slaapt.
 
Vanmorgen (woensdag 24 januari) ging de vijftiende editie van de Nationale Voorleesdagen van start. Deze campagne is speciaal gericht op kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voorlezen is leuk en nuttig: het versterkt de band tussen ouder en kind, het is goed voor de sociale ontwikkeling en het bevordert de taalontwikkeling.
Talloze bekende én onbekende Nederlanders lazen vanmorgen voor aan peuters en kleuters om zo het voorlezen aan de allerjongsten te stimuleren. Vader Nobel, voorzitter van de Medezeggenschapsraad, was gastvoorlezer op de Doornveldschool. Op een ontspannen wijze presenteerde hij aan de onderbouwleerlingen het verrassende prentenboek Ssst! De tijger slaapt. De kinderen werden actief betrokken bij het verhaal. Na afloop van het spannende voorleesfeest kregen alle kleuters een exemplaar van het prentenboek mee naar huis.
 
Ssst! De tijger slaapt. En Ooievaar, vos, muis, kikker en schildpad willen haar niet wakker maken. Maar d’r is wel een probleem: de vijf dieren moeten erlangs en tijger ligt vreselijk in de weg. Hoe gaan ze dat oplossen? Gelukkig heeft de slimme kikker een idee: alle dieren zweven een voor een met een ballon over tijger heen. Telkens weer een spannende onderneming waarbij de kinderen aangemoedigd werden de dieren daarbij te helpen door te blazen, te aaien, te wiegen en zelfs een slaapliedje te zingen. Als laatste is ooievaar aan de beurt. Hij heeft geen ballon nodig, want hij heeft lange poten om over tijger heen te stappen. Maar met zijn snavel prikt hij een ballon lek. PANG! Tijger schrikt wakker… en wat blijkt? Tijger is jarig!
 

error: