Vaders lezen voor op Doornveldschool

Jaco Hoeve  -  1 april 2022  -  Diversen


Vaders die komen voorlezen. Op de Doornveldschool is dat een jaarlijks terugkerende gewoonte. En er wordt al dagen tevoren reikhalzend naar uitgezien. Mijn papa komt ook, verklapte Merle. Silvan en Loïs konden hun geheimpje evenmin bewaren. Vrijdagmorgen was het dan zo ver. Met veel enthousiasme namen ze plaats in de kring: de vaders Haasjes, Dunnink en Van der Sluis. ’t Was volop genieten. Over en weer.
 
’t Is bedtijd en Hazeltje wil Grote Haas vertellen hoeveel hij van hem houdt. Hij sterkt zijn armen uit en zegt: ‘Zoveel‘. Grote Haas vertelt Hazeltje ook hoeveel hij van hem houdt, maar zijn armen zijn veel groter. Dat wil Hazeltje graag overtreffen…
 
Keer op keer bedenkt Hazeltje iets groters om te omschrijven hoeveel hij van Grote Haas houdt. Maar als Grote Haas hetzelfde doet, is dat toch weer meer… Als Hazeltje naar bed moet, ziet hij de maan. Raad jij eens hoeveel Hazeltje van Grote Haas houdt? Vlak voor het slapengaan heeft Hazeltje het bedacht… ‘Ik hou van jou helemaal tot aan de maan,’ zegt Hazeltje en hij doet zijn ogen dicht.
 
Natuurlijk weet Grote Haas dit ook weer te overtreffen, wat je als verteller en luisteraar met een grote glimlach achter laat!
 
Na afloop kregen alle onderbouwleerlingen een exemplaar van het prentenboek mee naar huis.
 

error: