Trouwreportage Jacob en Tineke – 19 februari 2019

Jaco Hoeve  -  21 februari 2019  -  Trouwen


Vandaag een speciale trouwreportage online van Jacob en Tineke. Bijzonder omdat Tineke mijn zusje is. Toen ze mij vroegen de reportage te maken heb ik meteen JA gezegd. Bijzonder dat ik de foto’s van mijn eigen zusje mag maken. Ik wilde wel graag rustig mee kunnen luisteren tijdens de trouwceremonie. Dat hebben zij goed opgelost door een andere fotograaf in te huren voor de ceremonie en de groepsfoto.
 
Op dinsdagmorgen kwam ik bij Tineke om foto’s te maken van het ontbijt, de kapper die een prachtig kapsel maakte en natuurlijk om het moment dat de jurk aan ging te fotograferen. Zus Marieke had die nacht bij Tineke geslapen.
Daarna ging ik snel naar bruidegom Jacob die samen met zijn ouders aan het ontbijt zat. Ik reed achter hem aan naar de locatie waar hij Tineke zou zien. Tijd voor de ontmoeting tussen bruid en bruidegom; dat was echt prachtig om te zien. Daar was ik wel even stil van: mijn eigen zusje wordt groot en vrouw van Jacob.
 
In het bos hebben we wat foto’s gemaakt met een prachtige zonsopkomst. Echt een beetje lentegevoel. Daarna hebben we in een verlaten fabrieksgebouw in Noord Brabant nog meer plaatjes geschoten.
 
En natuurlijk vliegt de tijd, ik had nog uren foto’s kunnen maken. Maar het was tijd om terug te gaan voor de trouwceremonie. Op de locatie had ik 20 minuten tijd om een bedankfoto voor de receptiegasten te regelen en om mezelf om te kleden in m’n bruiloftskleding. Dat lukte precies, ik was opgelucht! Daarna kon ik heerlijk naast mijn vrouw en dochter zitten en meeluisteren via de tolk gebarentaal. Ik kon het niet laten om een paar foto’s te maken tussendoor, ook al wist ik dat mijn collega dat ook zou doen. Na de ceremonie was het tijd voor groepsfoto’s en taart.
 
’s Middags was er een kerkdienst waar ze de zegen van God mochten ontvangen. Omdat de bruid juf is in het basisonderwijs was er ook een kinderreceptie waar ze de juf en haar man flink aan het werk zetten met een leuk spel. Daarna kregen de kinderen een lekkere zak patat, die ze zelf konden halen bij de frietkar die buiten stond. En bijzonder; ze konden het gewoon buiten opeten. Het was heerlijk met de zon.
 
Lieve Jacob en Tineke, heel heel heel erg bedankt dat ik deze bijzondere dag mocht vastleggen. Ik vond het fantastisch om te doen. Alle geluk gewenst!
 

error: