Pa Kin laat kleuters volop genieten van Een huis voor Harry

Jaco Hoeve  -  24 januari 2019  -  Diversen


Vanmorgen zijn de Nationale Voorleesdagen begonnen. Door heel het land worden kinderen op scholen, peuterspeelzalen en in bibliotheken voorgelezen door bekende Nederlanders. Jaco Hoeve volgde pa Kin tijdens het voorlezen van het prentenboek Een huis voor Harry in de kleutergroepen op de Doornveldschool. Hij geeft een treffend verslag.
 
De papa van Thessa had zichtbaar plezier in het voorlezen aan de kleuters. Met enthousiasme en op een ontspannen manier wist hij de kinderen actief bij het geestige verhaal te betrekken. Na afloop van het voorleesfeest kregen alle kleuters een exemplaar van het prentenboek mee naar huis.
 
De Nationale Voorleesdagen duren nog tot en met zaterdag 2 februari. Ze zijn in het leven geroepen door Stichting Lezen. Doel van de Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Dit jaar, tijdens de zestiende editie, is Een huis voor Harry van Leo Timmers uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar.
 
Een huis voor Harry
De zwaarlijvige Harry is een echte huiskat. Het liefst zit hij veilig binnen. Maar als vlinder Vera hem uitnodigt om tikkertje te spelen, wil Harry dat wel. Hij rent steeds verder van zijn eigen vertrouwde huis, totdat hij verdwaalt. Harry heeft geen idee waar hij is en rent kriskras door de stad. Harry probeert een nieuw plekje te vinden waar hij zich thuis voelt, maar slaagt daar niet in. Tenslotte vindt hij zo’n plek in een van de – in rij opgestelde – vuilnisbakken. De overige ‘rijtjeshuizen’ blijken bewoond te zijn door straatkatten. Vriendelijke straatkatten, weliswaar, die hem graag helpen. Ze kennen Vera ook, zoeken haar op en leiden Harry al-tikkertje-spelend terug naar zijn eigen huis. Harry heeft blijkbaar de smaak te pakken en belooft zijn nieuwe vrienden morgen weer buiten te komen spelen.
 

error: