Pa Hooikammer en pa Mulder lezen voor op Doornveldschool

Jaco Hoeve  -  16 juni 2021  -  Diversen


’t Is op de Doornveldschool al jarenlang de gewoonte dat tijdens de Nationale Voorleesdagen in januari enkele vaders een prentenboek aan de kleuters voorlezen. Dit cursusjaar kwam het er nog niet van. Maar deze week was het zover. De kleuters hebben er verwachtingsvol naar uitgezien. De papa’s van Noa (Hooikammer) en Dinand (Mulder) niet minder. Beide vaders presenteerden vol overgave het prentenboek Coco kan het! En de kleuters volgden Coco’s belevenissen met open monden.
 
In Coco kan het! maakten de meisjes en jongens kennis met vogeltje Coco. Het is de tijd dat alle vogeltjes voor het eerst uitvliegen. Coco wíl wel, maar dúrft het niet. Ze is bang. Bang om uit het nest te rollen. Bang om in de handen van een hongerige kat te vallen …… Hoezeer de mama ook aandringt, Coco durft niet uit te vliegen. Ten einde raad geeft mama Coco een zetje. En ….. Coco vliegt. Dan kan ze niet meer ophouden met vliegen. Ze durft zelfs al verschillende acrobatische toeren uit te halen, tot ze ….. moe tegen een boom aanvliegt. Daarna is het tijd om het nestje op te zoeken, om – na de nodige rust – de volgende dag opnieuw uit te vliegen.
 
Alle kleuters kregen een exemplaar van het leerrijke prentenboek cadeau om er thuis nog vele malen vaker van te genieten.
 

error: