Installatie burgemeester Ten Kate

Jaco Hoeve  -  28 mei 2021  -  Diversen


Op 28 mei is Jan ten Kate geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van de gemeente Staphorst. Op de gemeentegrens De Wolden/Hardenberg werd Ten Kate met zijn vrouw welkom geheten door wethouder Alwin Mussche.
 
Op de grens kreeg de -toen nog- aanstaande burgemeester een routekaart langs een aantal ondernemers uit de gemeente Staphorst. Ten Kate bezocht onder meer De Kasteelhoeve, Rouveen Kaasspecialiteiten en Museum Staphorst.
 


Om half vier begint de bijzondere raadsvergadering waarin de Commissaris van de Koning Jan ten Kate beëdigd als burgemeester van Staphorst.
Loco-burgemeester Lucas Mulder spreekt de burgemeester toe en legt de ambtsketting neer op een tafel. Daar wordt de keten ontsmet waarna Jan ten Kate de bijzondere ketting krijgt omgehangen door zijn eigen vrouw, geheel coronaproof dus.
 


Het informele samenzijn dat volgt, voelt toch een beetje als een examen: alle genodigden zitten aan een eigen aangekleed tafeltje. Desondanks zit de sfeer er goed in en kan de burgemeester her en der een praatje maken.
 
De kersverse burgervader mag thuis met zijn gezin genieten van een diner verzorgt door restaurant Stien.
 

error: