Het is feest als je leest! – Doornveldschool

Jaco Hoeve  -  6 december 2018  -  Diversen


Donderdag 6 december werd het jaarlijkse Leesfeest op de Doornveldschool afgesloten met een voorleeswedstrijd. Ter voorbereiding hierop las iedere leerling een zelfgekozen fragment voor in zijn of haar klas. Per klas mochten er twee leerlingen door naar de finale. Best spannend om op een heus podium voor zo’n grote groep en achter een microfoon je stem te laten horen… Begrijpelijk dat er soms even gewiebeld, gewapperd of gekucht moest worden, maar wat deden de finalisten hun best!
 
Ze wisten het publiek heel goed mee te krijgen in hun verhaal. Aandachtig werd er geluisterd. En wat kwamen er veel verschillende verhalen voorbij: vrolijke, grappige, spannende, maar ook ontroerende.
Aan de jury de taak om uit al deze goede voorlezers een voorleeskampioen te kiezen. Dat was beslist geen kleinigheidje, maar uiteindelijk is het toch gelukt. In groep 4 kwam Romée van Veen als winnaar uit de bus, in groep 5/6 Mirjam Bisschop, en in groep 7/8 kreeg Laura Bouwman de meeste punten van de jury. Alle winnaars kregen een boekenbon cadeau, alle finalisten een oorkonde en uiteindelijk ging iedereen met een leesfeestpresentje naar huis.
 
De leerlingen van groep 1,2 en 3 hebben zich bezig gehouden met een gedicht of prentenboek.
Zo heeft de hele school weer kunnen genieten van heel veel boeken en verhalen. Opnieuw werd samen ervaren: het is feest als je (voor)leest!
 
Finalisten groep 4: Mirthe Bloemert, Romée van Veen, Marvin Mussche
Finalisten groep 5/6: Noa Bloemert, Mirjam Bisschop, Melissa Krale, Isabeau Slager
Finalisten groep 7/8: Laura Bouwman, Annejet Brakke, Rhodé Kin, Henrick Spiker
 

error: