Dirigentenwissel bij het Christelijk Mannenkoor Staphorst

Jaco Hoeve  -  21 juni 2019  -  Diversen


Vrijdagavond, aan ’t eind van de zomerzangavond in De Levensbron, waren honderden zangliefhebbers getuige van de dirigentenwissel bij het Christelijk Mannenkoor Staphorst. Peter Bos werd een rondborstig à Dieu toegezongen. Tegelijkertijd kreeg Johan Bredewout een warm onthaal.
 
Het jubilerende mannenkoor trakteerde de plaatselijke en regionale bevolking op een koor- en samenzangvond met liederen uit de bundel van Johannes de Heer. Dominee P. van den Berg had de leiding van de avond. De musici Sander van den Houten (orgel) en Jorrit Woudt (vleugel) begeleidden de koor- en samenzang. En Peter Bos dirigeerde het mannenkoor; voor het laatst als ‘eigen’ dirigent sinds 21 jaar. Aan het slot van de inspirerende zangavond bedankte voorzitter Hoeve de scheidende koorleider voor zijn geweldige inzet.
 “Samen danken we de HEERE voor de muzikale talenten die Hij je gaf, en die je met ons hebt willen delen. We beleefden met elkaar goede, zegenrijke jaren,” memoreerde hij. “We danken je voor je inbreng en zeggen: Peter, à Dieu. Ga met God en ….. Hij zal met je zijn.”
Op dat moment stapte – op het onverwachtst – Johan Bredewout vanuit de kerkzaal naar voren, beklom het dirigentenplatform en dirigeerde het koor tijdens het zingen van dit afscheidslied. Bij het laatste couplet betrok hij ook het publiek: warm, hartelijk en bewogen.
 

error: